Despre puterea de a rămâne normal, chiar dacă ești bogat.

Nu, nu este despre mine, este despre un om tare interesant. Numele lui este Tom Preston-Werner și este fondatorul Chatterbug. Chatterbug este o companie mică, de doar 19 angajați, cu sedii la Berlin și la San Francisco, al cărei scop este să învețe oamenii să vorbească limbi străine. Așa, și?

Acum o săptămână am aplicat la o poziție de Video Content Creator la ei și am avut un interviu. Cum ei nu au HR, Tom a decis să facă pe HR-ul și să mă întrebe diverse lucruri. Mi-a propus să povestim la telefon despre poziția pe care au deschis-o la Chatterbug. And I was excited!

Povestea s-a învârtit în jurul poziției pe care o au deschisă, iar unele date cred că sunt confidențiale. În schimb, ce nu am știut eu despre Tom este că a fondat GitHub. Dacă nu știți ce este GitHub, ei bine… nu cred că aveți nici în clin, nici în mânecă cu tehnologia. GitHub este un serviciu online de hosting unde își fac veacul toți programatorii acestei lumi, zisă și Planeta Pământ. Și am zis: “Bă, ia să văd câtă valoare are băiatul ista?” Așa că am intrat pe Celebrity Net Worth (https://www.celebritynetworth.com) și… holy, mother f**, Godasd daq!!

La doar 39 de ani, ăsta valorează cât a valorat tot arborele meu genealogic. Nici nu știu să citesc. Ia, poate-mi spuneți voi: 1.25B $. Dacă aș fi știut asta dinainte, probabil m-aș fi căcăt pe mine de emoții, dar am crezut că-i un neica nimeni, fondator la o chestie umanistă care vrea sa devină și el cineva. Și uite-așa mi-am dat seama cât de mult contează mindset-ul. Cât de mult ajungem să ne controlăm corpul, valorile și perspectivele în funcție de hrana pe care i-o oferim creierului. Și ce mașinărie ușor de îmbolnăvit este creierul… puternic, da’ sensibil ca naiba. Mi-am dat seama că am tras multe cu creierul meu care vede monștri când se urcă în avion sau când se vede în fața a 50-100 de oameni care așteaptă o idee de la mine. Mi se leagă limba, imi tremură genunchii, mi se înroseșc ochii și aproape că-mi cad unghiile. Bine, poate că exagerez puțin, dar cred că ăsta-i creierul. El ne îmbolnăvește, dar tot el ne poate însănătoși. Nu știu ce a făcut Tom, însă pentru mine asta a fost o lecție importantă. O simplă conversație la telefon cu un multi-milionar, fără măcar să atingă vreun subiect sensibil, te recalibrează. Fascinant!

Dacă mă gândesc în retrospectivă, mutarea la Berlin mi-a dat incredibila oportunitate să întâlnesc oameni care au schimbat lumea. Și uite aici vroiam să ajung. Vroiam să vorbesc despre cum l-am simțit pe Tom la telefon și wow, cât de om era! Eu nu am fost niciodată un om bogat, însă am auzit multe povești (și am vazut câteva) cum că banii îți fură mintea. Dude, Tom mi s-a părut super-mega normal.

Felul în care vorbeam mă liniștea atât de mult, încât mi s-a părut un om pe care l-aș fi întâlnit la un concert de jazz, nu la un interviu de job. Ce a fost chiar amuzant este că, pe lângă faptul că am fost primul aplicant la poziția lor, i-am propus să il ajut cu sfaturi legate de ce ar trebui să afle de la un filmmaker. Știți ce mi-a răspuns? “I’d love receive your expertise and that would actually help me a lot!”. Awesome, huh?

Înainte de a încheia, aș vrea să subliniez faptul că oamenii care rămân oameni chiar și când devin bogați, rămân bogați chiar și după ce se sting. Una este să ai bani și să fii cunoscut pentru asta și alta e să mori și să fii recunoscut pentru felul tău de-a fi. Lecția asta a fost una mare, căci iată că m-a făcut să scriu un post după mai bine de jumătate de an în care n-am mai postat nimic.

Așa că haideți să ne antrenăm mintea să stea cuminte, să o calmăm și să o ținem sănătoasă. Poate chiar să medităm puțin.

Vă pup!

Comments are closed.